Edessaskolan » Nyheter » Edessaskolans kösytem

Edessaskolans kösytem

Edessaskolans hemsida uppdateras några gånger per läsår då viktiga dokument publiceras. Information och uppdatering av vår dagliga verksamhet och aktivitet finner ni på våra sociala medier samt i vår lärplattform InfoMentor.

Nedan finner Ni information på hur man går tillväga för att skriva in Ert barn på Edessaskolan.

Kösystemet på Edessaskolan:

Vad roligt att du är intresserad av Edessaskolan. För att säkerställa att alla barn och elever behandlas lika utifrån regelverk har skolan tagit fram riktlinjer för elevrekrytering som bland annat reglerar hur intag och köhantering ska skötas på vår skola. Så här fungerar vårt kösystem och skolplacering på Edessaskolan:

Skolvalet till Edessaskolan (till Edessaskolans förskoleklass) sker via E-tjänst på Botkyrka kommuns hemsida samt genom att ställa sig i kö i vårt interna kösystem.

Antagningskriterierna är följande:

1. Syskonförtur: Finns äldre syskon på skolan tillämpas syskonförtur vid antagningen till vår förskoleklass. Sökande till övriga årskurser ställer sig i vår interna kö och erbjuds en plats om/när det finns en ledig plats i respektive årskurs.
  2. Förskolan Lilla Edessa: Går Ditt barn på vår förskola Lilla Edessa, så har Ni förtur till skolplats. (Detta självklart i mån av plats, sållning sker efter tidigast inkomna anmälningsdatum på skolans interna kölista).
  3. Anmälningsdatum: Antagningen sker enligt två kriterier, den som står först i kö i skolans interna kösystem (efter datum), samt en registrering till skolans förskoleklass via skolvalet. Vi kontaktar Er därefter i turordning.

Eftersom intresset är stort för Edessaskolan ber vi Er att anmäla Ert barn i god tid via den interna kölistan MEN, denna lista är inte avgörande om Du, när tiden är kommen (året då ditt barn fyller 6 år), inte anmält Ditt barn via skolvalet.

Var ute i god tid:

• Skolvalet i Botkyrka sker från mitten av januari till mitten av februari enligt information som skickas ut till vårdnadshavare innan jul. Denna information skickas ut av Botkyrka kommun till alla vårdnadshavare med barn som ska börja i förskoleklass. Samtliga barn som bor i området väljer skola genom kommunens hemsida (detta är obligatoriskt).

Vi ber Er respektera våra riktlinjer i den demokratiska processen och hänvisar alla övriga frågor till:

Rektor: Robert Abraham

robert@edessaskolan.se